Susține

Dacă ești salariat, poți să direcționezi 2% din impozitul tău pe venit către proiectele noastre.

Acest impozit nu reprezintă o sponsorizare sau o donație, ci acea parte a bugetului de stat pe care o poți direcționa către o cauză la alegerea ta: o organizație, fundație sau entitate non-profit. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să investești puțin din timpul tăup pentru a completa un formular în două exemplare.

Un exemplar se depune la Administrația Financiară de care aparții cu domiciliul, iar cel de-al doilea exemplar rămâne la tine.

Nu trebuie sa îți faci griji dacă nu cunoști valoarea sumei care corespunde procentului de 2% din impozitul tău, deoarece aceasta va fi calculată de către organele fiscale.

Acest formular se numește Declarația 230 și poate fi completat doar de persoanele ale căror venituri provin din salariu sau din pensie. Trebuie să-l completezi cu datele tale de identificare în prima casetă destinată contribuabilului.

Semnează documentul și trimite formularul completat către Administrația Financiară de care aparții cu domiciliul, până la data de 25 mai 2018. Dacă dorești să depunem noi acest formular la Administrația Financiară, în numele tău, poți să îl scanezi și să ni-l trimiți pe e-mail la: Contact@OptimumCibum.ro.

Dacă ești pensionar, poți să direcționezi 2% doar în cazul în care pensia ta este impozabilă și este mai mare de 1.050 lei.

Implică-te 20%

Sumele donate de companii se scad direct din impozitul pe profit Redirecționează 20% Ne poți ajuta să ne continuăm proiectele și să ne îndeplinim planurile de viitor devenind sponsorul nostru. Dacă compania ta are profit și plătește impozit, ne poți sponsoriza, iar suma pe care o oferi se scade direct din impozitul datorat statului.

Sumele donate de companii se scad direct din impozitul pe profit, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

  • nu depășesc 20% din impozitul pe profit datorat;
  • sunt în limita a 0,5% din cifra de afaceri.

Cheltuielile cu sponsorizările care depășesc acest barem pot fi înregistrate contabil sub forma de cheltuieli nedeductibile.

Așadar, poți face o sponsorizare fără să te coste nimic! Poți, astfel, decide cum să fie folosiți o parte din banii pe care altminteri i-ai plăti la sfârșit de an către Stat. Ne poți susține proiectele, iar noi vom avea grijă că fiecare leu să fie cheltuit cu chibzuință și responsabilitate, așa cum am făcut în ultimii ani.