Despre o tehnologie de dezghețare în siguranță

 

Ne puteți spune mai multe despre dumneavoastră și despre compania pe care o reprezentați? Cum se împletește cu domeniul siguranței alimentare?

C-Tech Innovation este o companie mică de dezvoltare a proceselor. Dezvoltăm procese industriale și echipamente de proces personalizate pentru clienții comerciali. Sunt chimist fizician de pregătire, iar echipa noastră include ingineri electrici și mecanici.

Ce v-a determinat să vă alăturați echipei SafeConsume?

Am dezvoltat anterior o nouă mașină de dezghețare cu frecvență radio, care trebuia să fie utilizată în magazinele alimentare cu amănuntul. Ideea a fost că, dacă alimentele ar putea fi dezghețate rapid și în siguranță, atunci aceasta ar putea înlocui nevoia de a dezgheța alimente peste noapte în magazin, iar cantitatea pierdută prin risipă ar fi redusă. Produsele alimentare țintă în acea aplicație anterioară au fost prăjiturile de lactate congelate, dar am arătat și că a funcționat pe carnea și peștele congelate. Rețineți că tehnologia de radiofrecvență este utilizată industrial pentru dezghețarea alimentelor. Este mai bun decât cuptorul cu microunde deoarece pătrunde mai uniform în matricele alimentare; microundele pătrund doar în stratul exterior (1-2 cm). Frecvența radio evită punctele fierbinți, pe care le obțineți atunci când folosiți cuptorul cu microunde pentru a dezgheța alimente: de îndată ce o parte s-a topit, aceeași parte se încălzește mult, în timp ce alte bucăți sunt încă înghețate. Ideea de a adera la SafeConsume a fost că vom dezvolta această tehnologie în continuare pentru a o face potrivită pentru uz casnic.

Care este rolul Dvs. în SafeConsume?

Conduc Work Package 4, ai cărui membri de bază sunt cinci companii, fiecare cu un sector de produs legat de proiect, plus ceva expertiză în proiectare.

Bob Crawford, director general al C-Tech Innovation Ltd.

Care credeți că vor fi cele mai importante beneficii/livrări de la SafeConsume?

În general, proiectul va aduce o viziune integrată a oportunităților de îmbunătățire a igienei alimentare domestice. Acest lucru va fi de folos agențiilor naționale și altor agenții responsabile cu sănătatea publică.

Care sunt ambițiile operațiunii dumneavoastră în domeniul schimbării tiparelor de comportament ale consumatorilor?

Compania noastră ar dori să ofere o tehnologie de dezghețare îmbunătățită unei mari companii de bunuri de larg consum, care o poate aduce pe piață. Prin introducerea unei tehnologii îmbunătățite de dezghețare, sperăm să reducem incidența toxiinfecțiilor alimentare cauzate de o dezghețare slabă.

Care este cel mai bun sfat pentru consumator cu privire la cum să se schimbe pentru a reduce riscurile de boli alimentare?

Din punctul de vedere al implicării noastre deosebite, sfatul meu ar fi să vă asigurați că alimentele sunt dezghețate bine înainte de gătire.

Care credeți că este primul lucru pe care consumatorii ar trebui să-l țină cont pentru a evita contaminarea?

Evitarea contaminării cu lucruri precum carnea de pasăre crudă este foarte importantă, fie cu mâinile sau cu cârpe, fie prin suprafețe sau ustensile. Așadar, fiți atenți când utilizați carne crudă de pui și carne!