29 septembrie – Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare
În fiecare zi, în România, se aruncă 6.000 de tone de mâncare bună de consum. În acest timp, 60% din familiile din rural nu își pot asigura hrana zilnică, iar 46% dintre copiii sub 6 ani, din mediul rural, trăiesc în risc de sărăcie și malnutriție.
Asociatia Consumatorilor de Produse Alimentare din Romania Optimum Cibum ( ACPA Romania) sprijina initiativa unor grupuri de lucru care identifică și implementeaza, prin parteneriatul dintre instituțiile statului, organizațiile neguvernamentale și reprezentanții mediului de afaceri, cele mai eficiente soluții de reducere a sărăciei și eradicare a sărăciei extreme din RomâniaChaotic Clothing -  - 27a1 - 29 septembrie – Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare - ➡️ https://ambasadasustenabilitatii.ro/gru…/romania-solidara/
Scopul grupului de lucru pentru reducerea risipei alimentare este identificarea celor mai eficiente soluții pentru reducere și preventie prin implicarea întregului lant agroalimentar și consolidarea cooperării intersectoriale: companii, autoritati centrale si locale, mediu non-profit. Chaotic Clothing -  - 27a1 - 29 septembrie – Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare - ➡️ https://ambasadasustenabilitatii.ro/…/risipa-alimentara/
Colegii nostri au  reusit să obțina modificarea și completarea Legii Risipei Alimentare nr. 217/2016 pentru a facilita procesul de donare a surplusului de alimente iar eforturile lor continuă.
În 5 ani de activitate, întreaga rețea a Băncii pentru Alimente a colectat peste 6.500 de tone de alimente de la peste 100 de companii și le-a donat spre mai mult de 480 de organizații, cu un potențial de peste 130.000 de beneficiari.
Îi felicităm cu acest prilej pentru dedicare și le mulțumim pentru implicarea constantă!
În SafeConsume vedem o legătură puternică între păstrarea alimentelor în siguranță și oprirea irosirii alimentelor. De exemplu, mâncarea durează mai mult cu temperatura frigiderului la 4°C, de fapt de două ori mai mult decât într-un frigider cu temperatura de 8°C.
Constatările de la SafeConsume arată că temperatura medie în gospodăria europeană a fost de 5,5°C, iar într-unul din trei frigidere temperatura a fost de peste 6°C.
Tulburător cele mai ridicate temperaturi la frigider au fost găsite în gospodăriile cu bătrâni. În acest grup, cea mai mare temperatură măsurată a fost peste 12°C, iar temperatura medie a fost de aproape 7°C. Acest lucru este grav, deoarece acest grup este printre cele mai vulnerabile în ceea ce privește infecția transmisă prin alimente și în special listerioza, spune liderul proiectului SafeConsume și senior Scientist Solveig Langsrud din Nofima.
Ai putea afla mai multe de la @EUFoodSafety și pierderea alimentelor pe noul lor site web: https://ec.europa.eu/…/eu-food-loss-waste-prevention-hub/
Your Comment

Leave a Reply Now

Your email address will not be published. Required fields are marked *