Raportul, care este scris de profesorul Ronan Gormley de la University College Dublin, Institutul pentru Alimentație și Sănătate și beneficiar al Premiului EFFoST Science to Society 2017, recapitulează cele mai importante cercetări prezentate:

SafeConsume a fost prezent într – o sesiune specială intitulată Perspective SafeConsume privind siguranța alimentară , cu următoarele teme :

  • Prezentarea generală a proiectului – Solveig Langsrud, Senior Scientist la Nofima, Norvegia, și coordonatorul proiectului
  • Percepțiile și practicile consumatorilor europeni care afectează siguranța alimentelor – Silje Elisabeth Skuland, cercetător la Universitatea Metropolitană din Oslo, Norvegia
  • Utilizarea gândirii de design pentru o hrană mai sigură – Antje Gonera, cercetător senior la Nofima, Norvegia
  • Educație pentru siguranța alimentelor – Magda Hann, asistent de proiect pentru e-BUG , Departamentul de Sănătate de la Sănătatea Publică Anglia, Regatul Unit
  • Practici și rețele de comunicare a riscurilor pentru siguranța alimentară în întreaga Europă – Joachim Scholderer, profesor și șef de unitate academică la Universitatea din Zurich, Elveția, și Gyula Kasza, șef de departament la Oficiul Național pentru Siguranța Lanțului Alimentar, Ungaria

Sesiunea a fost moderată de Anca Nicolau, Profesor la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunarea de Jos din Galați, România.

Participarea la proiect și mesajul nostru principal sunt evidențiate de profesorul Gormley:

„Sesiunea specială 2 : SafeConsume – reducerea infecțiilor transmise prin alimente prin practici de consum mai sigure : Aproximativ 40% din infecțiile transmise prin alimente apar acasă și pentru a atenua riscul este nevoie de strategii mai eficiente. Într-un studiu transdisciplinar recent, sociologii și microbiologii au observat modul în care consumatorii pregătesc alimentele și au identificat atât practici comune, cât și diferite în întreaga Europă care vor afecta riscul de infecție alimentară. Rezultatele acțiunii de cercetare și inovare H2020 în curs de desfășurare SafeConsume vor fi de interes pentru cei implicați în îmbunătățirea practicilor de siguranță alimentară în partea de consum a lanțului.”

Referinţă

Ronan Gormley. 2021. EFFoST 2020: Rezultatele celei de-a 34-a conferințe internaționale – Bridging food technology, health and innovation, Trends in Food Science & Technology, ISSN 0924-2244, https://doi.org/10.1016/j.tifs.2021.01.001