16 octombrie 2020 – Ziua Mondială a Alimentației

Ce motive avem să sărbătorim Ziua Mondială a Alimentației în 2020, în mijlocul unei pandemii de coronavirus?

Poate că anul acesta, de Ziua Mondială a Alimentației, ar trebui să ne amintim cât de important este rolul alimentelor în viața noastră.

Din cauza restricțiilor pandemice am petrecut mai mult timp cu familiile noastre, am gătit mai mult și ne-am dat seama cât de atenți trebuie să fim în ceea ce privește pregătirea și depozitarea alimentelor în bucătărie pentru a nu pune în pericol nici sănătatea noastră, nici sănătatea membrilor familiei noastre.

Poate că, având mai mult timp la dispoziție, acum avem o mai bună înțelegere a ceea ce înseamnă siguranța alimentară și cât de important este ca agenții patogeni să nu fie asociați cu alimentele pe care le consumăm.

În această zi specială ar trebui să-i sărbătorim atât pe cei care lucrează în ferme, în industria alimentară, în magazinele alimentare, indiferent de mărimea lor, în transportul alimentelor și în alimentația publică , pentru că au asigurat aceeași diversitate a alimentelor pe mesele noastre și siguranța alimentară ca în vremurile obișnuite, precum și cei care gătesc pentru noi acasă: mame, tați, bunici, prieteni.

Coridoarele verzi, planeta albastră și hrana sigură ar trebui să rămână prioritatea noastră chiar și după trecerea acestor vremuri.

Consumatorii fac parte din lanțul alimentar și, în consecință, siguranța alimentară se bazează pe alegerile lor, pe modul în care respectă regulile de igienă și prepararea alimentelor și pe modul în care transportă și depozitează alimente.

Educarea consumatorilor pentru a înțelege mai bine pericolele, bunele practici de preparare a alimentelor, precum și evitarea risipei de alimente reprezintă un tip de acțiune responsabilă , care trebuie să fie încurajate pentru a avea motive de sărbătoare pe 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației .

La mulți ani tuturor celor care contribuie la producerea, comercializarea și prepararea alimentelor, celor din sectoarele de sprijin, cercetare și educație, care lucrează pentru alimente curate, sigure, durabile, echilibrate nutrițional, dar și celor care ne pregătesc mesele, zi de zi sau ocazional, începând cu micul dejun și gustări, și continuând cu prânzul și cina.

Sursa Foto: https://amt-botanica.md/16-octombrie-2020-ziua-mondiala-a-alimentatiei/

Your Comment

Leave a Reply Now

Your email address will not be published. Required fields are marked *