O nouă metoda pentru detectarea Toxoplasma gondii

 

Un grup de cercetători portughezi, membri ai consorțiului SafeConsume, propun o nouă metodă de detectare a Toxoplasma gondii pe baza anticorpilor policlonali de iepure dezvoltați împotriva unui antigen specific care poate fi găsit în stratul exterior al peretelui oochistului parazit.

Metoda aparține categoriei de imunofluorescență și este descrisă împreună cu biomarkerul într-o lucrare științifică care se intitulează „rTgOWP1-f, a specific biomarker for Toxoplasma gondii oocysts”.

Autorii lucrării științifice sunt: Cláudia S. Marques, André Almeida, Lurdes Delgado, Susana Sousa (LAQV,REQUIMTE), António Castro și José Manuel Correia da Costa, toți de la Centrul pentru Studiul Științei Animalelor (CECA), Universitatea din Porto, Porto, Portugalia și Antónia Conceição de la Politehnica Oimbra PT, Bencanta, Coimbra, Portugalia.

Lucrarea este publicată în Scientific Reports, un jurnal cu acces deschis Nature Research care publică cercetări originale din toate domeniile științelor naturale și clinice. Scientific Reports, care este pe locul 11 in topul celor mai citate reviste din lume, are un factor de impact pe 5 ani de 4.525.

Recomandăm acest articol tuturor celor implicați în depistarea T. gondii în apă și alimente. Vă rugăm să urmați linkul: https://doi.org/10.1038/s41598-020-64590-4

Surse foto: https://ro.sawakinome.com/articles/microbiology/difference-between-cyst-and-oocyst.html

Your Comment

Leave a Reply Now

Your email address will not be published. Required fields are marked *