Vinuri romanesti – Atelier online

Iti plac vinurile de calitate? Afla cum alegi un vin bun romanesc din multitudinea de crame care au aparut pe piata in ultimii ani. Fundatia Calea Victoriei organizeaza luni, pe 25 mai, de la 19.00, Vinuri romanesti – Atelier online, cu Roxana Nicolaescu, somelier.

Chaotic Clothing -  - lana abie De3 PUfrO5Q unsplash 770x447 - Vinuri romanesti – Atelier online -Sunt vinurile pe care le gasim cel mai usor si mai des pe raftul din supermarket sau pe rafturile magazinelor de vinuri specializate. De multe ori, nu stim ce sa alegem si plecam acasa cu un bax de bere. Nu ca ar fi ceva in neregula cu asta. Dar e momentul sa facem un pas in plus si sa devenim consumatori mai avizati si mai atenti la calitatea vinului pe care-l bem.

Cum aleg un vin bun, curs cu Roxana Nicolaescu

Info&inscrieri https://bit.ly/2K8zodw Chiar daca stam acasa, avem aceleasi obiceiuri bune! Cand vrem sa ne relaxam, nimic nu e mai potrivit decat un vin bun.

Dar cum il alegem? Cu ce vin asortam friptura de miel? Dar desertul? Iti spune Roxana Nicolaescu, somelier & lector la Fundatia Calea Victoriei, in simpaticul video de mai jos. Cu Roxana te intalnesti din 25 aprilie, de la 17.00, la cursul online „𝘾𝙪𝙢 𝙖𝙡𝙚𝙜 𝙪𝙣 𝙫𝙞𝙣 𝙗𝙪𝙣”

https://www.facebook.com/watch/?v=1257053731151252

Vom face o scurta incursiune in istoria viti-vinicola a Romaniei. Vorbim despre soiuri autohtone de struguri care au existat de-a lungul timpului, despre ce efecte a avut filoxera asupra peisajului viticol romanesc. Apoi vom face o lejera si inofensiva trecere prin perioada comunista, pana la lumea contemporana a vinului romanesc.

Vom construi dialoguri incercand sa raspundem la urmatoarele intrebari:

Ce si cum se cultiva in Romania?
Cat de mult ne promovam soiurile autohtone?
Ce zone viticole cu potential avem?
Care sunt povestile de succes ale cramelor din Romania?
Ce vinuri de top avem?
Cum asociem vinurile romanesti cu preparate culinare internationale si preparate traditionale romanesti?

Vorbim despre vinuri albe, rosé si rosii, seci, dulci si spumante provenite fie din viticultura organica, fie din viticultura conventionala, din diverse zone ale tarii si din diverse perioade de timp.

Atelierul are loc online, luni, 25 mai, de la 19.00. Taxa de participare e 70 de lei, biletele se gasesc pe Entertix.ro, aici. Vei primi apoi pe mail linkul unde poti urmari cursul. Daca ai si alte intrebari, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Sursa: Publicata de Fundatia Calea Victoriei pe Joi, 16 aprilie 2020; http://www.romaniapozitiva.ro/bucuresti/vinuri-romanesti-atelier-online

Foto: Lana Abie si Hermes Rivera  – Unsplash

Your Comment

Leave a Reply Now

Your email address will not be published. Required fields are marked *