CRAMELE RECAS – PRIMUL LOC DE PIAȚA DE VINURI DIN ROMÂNIA

Cramele Recas, companie înființată în 1991, a atins, anul trecut, o cifră de afaceri de peste 38 de milioane de euro (180,981,438 de lei), rezultat care o clasează pe primul loc pe piața de vinuri din țara noastră, potrivit unui comunicat al companiei.Chaotic Clothing - cramele recas – primul loc de piaȚa de vinuri din romÂnia - recas 3 - CRAMELE RECAS – PRIMUL LOC DE PIAȚA DE VINURI DIN ROMÂNIA -

În prezent, 50% din vinul îmbuteliat de Cramele Recas este destinat exportului, în majoritate în țări cu piețe mature în ce privește consumul de vin: Anglia, Germania, Suedia, Statele Unite, Canada, dar și în Japonia, Coreea sau Malaezia.

„Ambiția, mărturisită încă de la început, a fost să ne repoziționăm de la a patra cramă din Banat la liderul clasamentului pe zonă și, totodată, ne-am droit ca prin performanță, răbdare și vin bun să intrăm în <<lotul național>> rezervat marilor jucători, cu o contribuție semnificativă inclusiv la exportul vinului românesc. Am pornit la drum construind o rețea de câteva magazine partenere pentru vin vrac în Banat și Transilvania. În paralel, se lucra la structura afacerii viitoare, o echipă de geologi și topografii, în coordonare cu specialiștii noștri în viticultura au început, prin determinarea particularității solului, a microclimatului și a expunerii la soare, precum și prin materializarea experienței acumulate de svabi în veacuri de cultivare a viței de vie, să fie stabilite parcelele cu cel mai înalt grad de favorabilitate pentru fiecare soi în parte.

Acest proces complex a implicat 1-2 ani de studii și planificare, urmăriți de 5-7 ani de plantări succesive până la prima recoltă. În total, au fost aproape 10 ani de investiții majore, timp în care s-au pus bazele și s-au creat premisele dezvoltării unei afaceri solide, bine structurate, cu potențial de mare profitabilitate. În prezent, la Cramele Recas vorbim despre mai mult de 22 de milioane de sticle vândute pe an, jumătate pe piața internă și jumătate la export, vinuri din toate categoriile, de la cele de retail la super-premium, liniștite și spumante deopotrivă.

Pe viitor, dorim să profităm de faptul ca o bună parte dintre viile noastre au atins maturitatea de rodire de peste 20 de ani, ceea ce ne permite să facem vinuri extraordinare calitativ, iar atenția noastră se îndreaptă în mod special către noua generație de consumatori (milenialii). Ne dorim să venim în întâmpinarea gusturilor lor cu vinuri moderne, în care tradiția se împletește cu inovația și cu versatilitatea pe care o cere acest public deosebit de exigent”, a declarat Gheorghe Iova, coacționar Cramele Recas, citat în comunicat.Chaotic Clothing - cramele recas – primul loc de piaȚa de vinuri din romÂnia - recas 3 - CRAMELE RECAS – PRIMUL LOC DE PIAȚA DE VINURI DIN ROMÂNIA -

Cramele Recas înregistrează, în prezent, o capacitate de producție de aproximativ 32 de milioane de litri pe an. Compania exploatează o suprafață de peste 1150 de hectare din podgoriile Recas și Minis, situate în județele Timiș și Arad.

25 de soiuri de struguri sunt exploatateanual aici, iar din ele se produc vinuri pentru cele 45 de mărci comerciale distribuite atât în țară, cât și în străinătate.

Your Comment

Leave a Reply Now

Your email address will not be published. Required fields are marked *