”ORAȘE EUROPENE  ÎN FAVOAREA UNUI COMERȚ ECHITABIL ȘI ETIC”

Comisia europeană a dat startul înscrierilor în competiția ”orașe europene în favoarea unui comerț echitabil și etic”. inițiative se încadrează în eforturile generale ale ue de a asigura un lanț de aprovizionare echitabil, care să respecte drepturile omului, pe cele ale lucrătorilor, precum și mediul înconjurător.

Sunt invitate să se înscrie orașele cu peste 20.000 locuitori, acestea trebuind să demonstreze implicarea în activități la nivel local care duc la creșterea gradului de conștientizare, furnizează stimulentele necesare și produc un impact specific în legătură cu mecanismele de sprijin pentru un comerț echitabil și etic.

Comisarul European pentru Comerț, Cecilia Malmström, a declarant:

„Premiul va oferi recunoaștere pentru munca pozitivă și inovatoare depusă de orașe în întreaga UE. În acest mod, vor fi încurajate și alte zone urbane să le urmeze exemplul. Totodată, el poate reprezenta un mijloc de sensibilizare față de acest tip de politici, care au cel mai mare impact la nivel local. Schemele comerciale echitabile și etice au transformat conștientizarea consumatorilor în beneficia tangibile pentru producătorii și lucrătorii din țăile în curs de dezvoltare.”

Procesul de selecție le va oferi orașelor oportunitatea de a prezenta activitățile în curs de desfășurare, care au ca scop creșterea gradului de conștientizare, la nivel local, despre comerțul echitabil și etic. În același timp, creșterea gradului de conștientizare, la nivel local, despre comerțul echitabil și etic. În același timp, participanții vor putea învăța din demersurile altor municipalități și autorități locale, prin schimbul de bune practice, idei, initiative și inovații.

 Perioada de înregistrare a candidaturilor se încheie în data de 13 aprilie 2018.

Ceremonia de premiere va avea loc în data de 27 iunie 2018. Câștigătorul va obține un sprijin financiar din partea Comisiei Europene, precum și asistența tehnică din partea Centrului Internațional de Comerț (ITC), co-organizatorul competției, pentru a-și continua eforturile în domeniul comerțului echitabil și etic.

Sursa: http://www.roaliment.ro/piata/competitia-orase-europene-favoarea-unui-comert-echitabil-si-etic-2018/

Your Comment

Leave a Reply Now

Your email address will not be published. Required fields are marked *