Close
0744 754 597
09:00-17:00
Proiectul SafeConsumE a pornit la drum! Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati si ACPA Romania Optimum Cibum sunt implicate in proiect

SafeConsumE: alimente mai sigure prin comportamentul consumatorului schimbat: instrumente și produse eficiente, strategii de comunicare, educație și o politică de siguranță alimentară care reduce povara sănătății cauzată de bolile transmise de alimente

În cazul consumatorului, încălcările de siguranță alimentară sunt frecvente și aproape 40% din focarele de origine alimentară apar în mediul intern. Obiectivul general al SafeConsumE este de a oferi strategii eficiente, bazate pe știință și durabile pentru autoritățile alimentare, actorii de pe piață și comunitatea de cercetare pentru a ajuta consumatorii să diminueze riscurile, reducând astfel povara pentru sănătate cauzată de boli transmise de alimente în Europa. 
Chaotic Clothing - proiectul safeconsume a pornit la drum! universitatea "dunarea de jos" din galati si acpa romania optimum cibum sunt implicate in proiect - safe 1 - Proiectul SafeConsumE a pornit la drum! Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati si ACPA Romania Optimum Cibum sunt implicate in proiect -
SafeconsumE va sugera, dezvolta și evalua:
1) Instrumente, tehnologii și produse (de exemplu, senzori, aplicații, concepte de igienă, ustensile de bucătărie) care stimulează practicile sigure;
2) Strategii de comunicare care stimulează în mod eficient adoptarea și adoptarea pe piață a unor practici și instrumente / tehnologii mai sigure;
3) Programele de educație crescând abilitățile și cunoștințele care ajută adolescenții să manevreze alimentele în siguranță;
4) Modele de politici dinamice, durabile și inclusive, care stimulează și susțin inițiativele la nivel național și la nivelul UE.
Pentru a obține o putere de implementare și inovație ridicată, oamenii de știință vor lucra împreună cu consumatorii, autoritățile și diferiții actori de pe piață, în cadrul unei noi abordări trans-disciplinare și multi-actor, bazată pe Teoriile practicilor combinate cu inovația bazată pe design. Acoperind cele mai importante cinci riscuri care provoacă boala transmisă de alimente, comportamentul consumatorilor în toată Europa va fi descris folosind o metodologie bazată pe riscuri și folosind punctele tari ale sondajelor cu un randament ridicat, împreună cu metodologia calitativă aprofundată. Noi strategii vor fi dezvoltate ținând cont de impactul lor asupra reducerii riscurilor, a barierelor documentate pentru consumatori pentru schimbare și durabilitate. 

SafeConsumE va sprijini transformarea către o populație mai sănătoasă și eficiența costurilor prin îmbolnăvirea redusă din partea alimentelor,

Your Comment

Leave a Reply Now

Your email address will not be published. Required fields are marked *