”ALIMENTE EXPIRATE ȘI LIPSA AVIZELOR ISU”

Alimentele expirate și lipsa avizelor ISU se numără printre neregulile depistate în urma controalelor la centrele de plasament pentru copii și căminele pentru bătrâni, a declarant, marți, la România TV, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ana Costea.

„Am declarant încă din noiembrie anul trecut două tipuri de controale, nu doar la centrele de plasament, ci la tot ceea ce înseamnă cămine de bătrâni, centre de plasament pentru copii, persoane cu dizabilități. Pe de o parte, controale referitoare la condițiile în care sunt tratați beneficiarii acestui tip de îngrijire, iar, pe de altă parte, este un control care privește evaluarea personalului, modul în care a fost selectat personalul care se ocupă de îngrijirea acestor categorii de persoane…Am efectuat controale până acum în trei județe și în două sesctoare ale Bucureștiului. Controalele sunt dispuse a se efectua în toată țara, deci la nivel national. Nu am să pot să vă spun care sunt controalele pentru că aș prejudicial până la urmă acest demers, dar pot să vă dau câteva exemple pentru telespectatorii dumneavoastră: pe lângă alimentele perisabile care au fost descoperite ca fiind expirate, o altă problemă care a fost descoperită a fost lipsa avizelor ISU”, a spus Ana Costea.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, Ana Costea, a dispus, la finalul lunii noiembrie, declanșarea unei ample acțiuni de control la cei 2.387 furnizori de servicii sociale acreditați în acest moment.

Acțiunea avea drept scop verificarea modalității în care sunt îndeplinite standardele de calitate pentru fiecare tip de serviciu social.

Controlul este coordonat de Ministerul Muncii cu implicarea Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități (ANPD)

și Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), urmând ca rezultatele să fie communicate public.

Sursa: http://www.hotnews.ro

 

 

Your Comment

Leave a Reply Now

Your email address will not be published. Required fields are marked *