WORKSHOP MULTIDISCIPLINAR DEDICAT ZILEI MONDIALE A CONSUMATORULUI

15 martie este Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, zi care marchează aducerea la cunoștiință publică a importanței cunoașterii și protejării drepturilor oamenilor în calitatea lor de consumatori.

Data a fost aleasă ca urmare a discursului ținut la 15 martie 1962 de Președintele american John F. Kennedy în care definea pentru prima data drepturile consumatorului.

„Calitatea de consummator prin definiție ne include pe toți. Ei sunt cel mai mare grup din punct de vedere economic, ce influențează și este afectat de marea majoritate a deciziilor economice publice sau private. Cu toate acestea, sunt singurul grup important a cărui opinii nu sunt auzite foarte des.”

Uniunea Europeană numără aproximativ 500 milioane de consumatori, piața unică europeană fiind una dintre cele mai importante piețe de consum din lume, România fiind una dintre cele mai importante țări din acest punct de vedere, prin întindere, populație și poziționare geografică.

ACPA România „Optimum Cibum” marchează Ziua Mondială a Consumatorului prin organizarea unui eveniment menit a promova drepturile consumatorilor de produse alimentare din România. Cu acest prilej vor fi transmise informații și elemente de educație alimentară celor 100 de elevi selecționari prin Programul „Sănătate este o stare de bine. Tu ești bine?!

Participa membrii ACPA România, specialiști în domeniile Siguranței Alimentare, Protecției Consumatorilor, Calității și Certificării Produselor, cadre didactice, nutriționiști, producători de produse alimentare, medici, ziariști, elevi, etc.

Intrarea liberă, locuri limitate. Accesul se va face pe baza de confirmare de participare.

Adresă de desfășurare:

Workshop Multidisciplinar dedicate Zilei Mondiale a Consumatorului

Sala Spațiului Public European, Str. Vasile Lascăr nr.31, parter, sector 2, București

Luni, 16 martie 2015, cu începere de la ora 12.00

 

 

 

Your Comment

Leave a Reply Now

Your email address will not be published. Required fields are marked *