55% DINTRE ROMÂNI SUNT DISPUȘI SĂ PLĂTEASCĂ MAI MULT PENTRU ALIMENTE FĂRĂ E-URI

Românii acordă alimentației o importanță din ce în ce mai mare, potrivit celui mai recent Studiu Național de Audiență (SNA) realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT). Mai mult, grija că alimentele pe care le cumpără și consumă să fie cât mai naturale și să conțină cât mai puține calorii devine o preocupare și pentru românii din mediul urban.

Tendințele acoperă perioada 2006-2014, iar universul studiului este reprezentat de populația din mediul urban din România cu vârsta cuprinsă între 14 și 64 de ani. Studiul măsoară preferințele de consum de bunuri și servicii ale populației urbane. Caracterul continuu al studiului și eșantioanele mari (peste 10.000 de interviuri anual) permit observarea fluctuațiilor preferințelor populației și studierea lor în raport cu evoluția socio-economică din România. Marja de eroare este de +/-0.8%.

Cifrele furnizate de BRAT arată că 55% dintre români sunt dispuși să plătească suplimentar pentru alimentele care nu conțin E-uri, cu 10% mai mult decât în anul 2006, peste 600.000 de români declarând că alimentația lor este preponderent vegetală. În plus, mâncarea de tip fast-food nu se mai bucură de același succes ca în urmă cu patru ani. Astăzi doar 20% dintre români spun că obișnuiesc să consume în mod regulat preparate de la fast-food, o scădere cu 5 procente față de anul 2006. 62% dintre femei afirmă că, de obicei, consumă produse cu cât mai puține calorii.

 

 

Your Comment

Leave a Reply Now

Your email address will not be published. Required fields are marked *