Obiectiv SafeConsume
https://youtu.be/tcS98BjDoNkhttps://youtu.be/tcS98BjDoNk

Obiectivul general al SafeConsume este de a reduce povara pentru sanatate cauzata de bolile transmise de alimente.

Pentru a atinge obiectivul, trebuie sa schimbam comportamentul consumatorilor reducand expunerea la pericole si risc prin:

instrumente si produse eficiente si convenabile
strategii de informare
educatie
politica de securitate alimentara incluziva.

Ambitia SafeConsume este de a initia o abordare noua, mai larga, avand in vedere viitoarele politici de cercetare, inovare, educatie si siguranta alimentara, largind spatiul de oportunitati pentru imbunatatirea sigurantei alimentare.

SafeConsume este finantat de Horizon2020 si coordonat de Nofima . Proiectul se va derula timp de cinci ani cu 32 de parteneri din 14 tari din Europa.

Contextul proiectului este derivat din nevoia de noi strategii care sa ajute consumatorul sa diminueze riscurile alimentare. Pericolele sesizate in consumul de alimente reprezinta aproximativ 23 de milioane de cazuri de boala si 5000 de decese in Europa in fiecare an. Aproape 40 la suta dintre focarele nascute din alimente sunt focare casnice / de bucatarie, iar incalcarile de siguranta a alimentelor in stadiul consumatorului sunt frecvente, in special din cauza igienei precare si a incalzirii si racirii insuficiente.

Foto reprezentativa: Photo by Brooke Lark on Unsplash

Your Comment

Leave a Reply Now

Your email address will not be published. Required fields are marked *